Vacature: Projectmanager

Overzicht

 • Periode: januari tot en met augustus 2024 (mogelijkheid tot verlenging).
 • Werktijden: 24 uur per week (flexibel in overleg). 
 • Locatie: Hybride (thuis of op onze gezamenlijke werkplek in Amsterdam).
 • Vergoeding: €3.700 – €4.200 bruto per maand (obv 36 uur per week, afhankelijk van ervaring).

Jouw rol

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en het succes van het project The Digital Us.  Je stuurt een internationaal team aan, coördineert virtuele dialoogsessies en trainingen, en zorgt voor tijdige rapportage en documentatie. Het project The Digital Us is gestart in september 2023 en loopt nog tot het einde van de zomer 2024. 

Specifiek heb je als projectmanager de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Je overziet en coördineert de projectactiviteiten van The Digital Us, zoals de virtuele dialoogsessies, trainingen en online bijeenkomsten van de deelnemers.
 • Je zorgt dat de activiteiten worden uitgevoerd in lijn met de projectaanvraag en benodigde verantwoording aan de donoren. 
 • Je verzorgt de rapportage en documentatie van projectvoortgang.
 • Je geeft leiding aan een internationaal projectteam met medewerkers van 2 organisaties. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de directe aansturing van de projectmedewerker van de Stichting Sharing Perspectives op het project The Digital Us.

In het voorjaar van 2024 zal je rol uitbreiden naar het managen van nieuwe projecten.

Jouw profiel

We zoeken een ervaren project manager die zich betrokken voelt bij maatschappelijke kwesties zoals diversiteit, inclusie en racisme. Je beschikt over bewezen leidinggevende vaardigheden, kan goed overzicht houden en bent besluitvaardig. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels en je hebt ervaring met het aansturen van remote teams. Verder weet je wat het inhoudt om in een kleine organisatie te werken, ben je flexibel, goed in multitasken en voel je je verantwoordelijk voor het succes van het project waar je aan werkt. Daarnaast heb je bij voorkeur professionele ervaring in de culturele sector, het onderwijs of bij een not-for-profit organisatie. 

Specifiek zoeken we iemand met het volgende profiel: 

 • 3-5 jaar ervaring als projectmanager, bij voorkeur in de culturele sector, onderwijs of bij een not-for-profit organisatie. 
 • Betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, zoals, diversiteit, racisme en inclusie. Je hebt kennis en interesse in hoe deze thema’s zich in de Nederlandse en internationale context ontwikkelen. 
 • Uitstekende communicatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels (mondeling en schriftelijk).
 • Ervaring met het werken in en aansturen van remote teams. 
 • Ervaring met het managen van gesubsidieerde projecten is een pre.
 • Kennis van of ervaring met dialoog, internationaal onderwijs of interculturele communicatie is een pre.  
 • Commitment om deze rol in ieder geval te vervullen tot het einde van het project The Digital Us.

Over 'The Digital Us'

‘The Digital Us’ is een sociaal-maatschappelijk project dat tot doel heeft sociale media in Nederland inclusiever en veiliger te maken voor mensen die online racisme ervaren. The Digital Us is een project van Stichting Sharing Perspectives en Build Up en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Stichting Democratie & Media, VSBfonds en vfonds.
Lees hier meer over het project. 

Over de Stichting Sharing Perspectives

De Stichting Sharing Perspectives is een not-for-profit organisatie in Amsterdam. De stichting brengt (jonge) mensen met verschillende achtergronden met elkaar in dialoog waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale middelen. Dit online dialoogproces leidt tot de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden zoals interculturele competenties, kritisch denken, empathie, inlevings- en aanpassingsvermogen. Dit proces noemen we Virtual Exchange.

Sinds 2012 heeft de stichting haar eigen format voor Virtual Exchange ontwikkeld dat wordt ingezet binnen hoger onderwijsinstellingen, voornamelijk in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Daarmee is de Stichting inmiddels toonaangevend binnen dit vakgebied. 

Daarnaast werken we samen met bedrijven en organisaties die onze methode willen inzetten voor bijvoorbeeld het versterken van hun netwerk of het digitaal aanbieden van activiteiten die anders offline worden aangeboden. Enkele samenwerkingspartners zijn de Koninklijke Bibliotheek, Build-up, Soliya, UNDP en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  

Wat we bieden

 • Een contract tot en met augustus met een competitief salaris.
 • Informele werksfeer binnen een klein, internationaal team van gedreven professionals
 • Flexibele werktijden, werken vanuit huis of op onze creatieve werkplek in Amsterdam Noord. 
 • De mogelijkheid om te werken aan een project met maatschappelijke impact.

Solliciteren

Solliciteer direct (en uiterlijk t/m 13 december 2023) door je CV en Motivatie te sturen naar casper@sharingperspectivesfoundation.com, met als onderwerp ‘Sollicitatie projectmanager. Vermeld in je sollicitatie je ervaring en motivatie voor deze rol. 

We bekijken sollicitaties doorlopend en je hoort binnen een week of we een gesprek met je aangaan. We verwelkomen diversiteit en moedigen mensen van alle achtergronden aan om te solliciteren.